În anul trecut, în România, cea mai mare sumă plătită ca despăgubire în cadrul unei asigurări de viață a depășit suma de 1,48 milioane lei. În total, valorile celor mai mari cinci despăgubiri acordate în 2022 în cadrul acestor polițe au însumat peste 4,6 milioane lei. Aceste informații au fost furnizate de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), într-un comunicat emis marți.

Din analiza datelor prezentate de UNSAR rezultă că toate cele cinci despăgubiri au fost plătite în urma unor situații de îmbolnăvire gravă sau decese ale persoanelor asigurate, care au fost cauzate de diverse forme de cancer. Trei dintre aceste polițe de asigurare au fost încheiate individual, în timp ce una a fost achiziționată prin intermediul unei instituții bancare, iar cealaltă a fost furnizată ca beneficiu salarial acordat de către angajator. Toate aceste polițe au avut ca scop oferirea unei protecții financiare pentru familiile persoanelor asigurate.

Alexandru Ciuncan, președintele și directorul general al UNSAR, a subliniat importanța asigurărilor de viață ca metodă responsabilă de asigurare a protecției financiare pentru cei apropiați în fața evenimentelor neprevăzute și nefericite. Aceste asigurări oferă un sentiment de siguranță că familiile vor beneficia de sprijin financiar în situații imprevizibile din viitor.